Skip to content

Kevään paras luokkaretkipäivä

Tervetuloa Lapsimessuille kevään parhaaseen luokkaretkipäivään!

Tilaa uutiskirje ja lisäinfoa

Kevään hauskin viikonloppu tarjoaa kivan luokkaretkipäivän myös koululaisille perjantaina 19.4.2024!

Mukana paljon kiinnostavaa tekemistä koululaisille!

Tule mukaan tutustumaan sähkön saloihin Heurekan johdattamana, tapaamaan lukukoiraa ja kokeilemaan eri harrastelajeja täysin uudella sporttialueella. Mukana myös paljon muuta kivaa tekemistä koululaisten messuseikkailusta viemärietiketin saloihin. Tapahtuman ohjelma ja sisällöt on suunnattu erityisesti alakoululaisille.

 

5 hyvää syytä tulla Lapsimessuille:

1Kiva luokkaretkipäivä kaikille! 🎈

Tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy ja narikat. Eväät mukaan, messuseikkailun kartta käteen ja menoksi!

2Kirja käteen -tempaus 📖

yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Otavan kanssa. Lukemisen ja oivaltamisen riemua!

3. Heurekan Virtaa oppitunneille! 🌩

Sähköä ilmassa -tiedeshow tuo näkymättömän sähkön ilmiöt hauskalla ja interaktiivisella tavalla käsinkosketeltavaksi ja ymmärrettäväksi.

4. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY 💩

kertoo leikin kautta roskien lajittelusta ja mitä viemäriin saa laittaa.

5. Sporttialue ⚽

Lapsimessuilla löytyy uutuutena lajikokeiluun ja monipuolisten liikuntaharrastusten esittelyyn innostava alue.

Tutustu Sporttialueeseen

Kirja käteen -tempaus

Lapsimessujen luokkaretkipäivässä osana on lasten lukemisharrastusta tukeva Kirja käteen -tempaus, joka järjestetään yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Otavan kanssa.

Tempauksella haluamme tuoda lukemista esiin mukavana harrastuksena kouluikäisille, sillä kiinnostus ja innostus lukemiseen on tilastojen valossa valitettavan vähäistä. Siksi tarvitaan Kirja käteen –tempausta! Osana tempausta tarjoamme ilmaisen sisäänpääsyn kaikille pääkaupunkiseudun koululaisille.

Tämän lisäksi Otava tarjoaa koululaisille ilmaiseksi uutuuskirjan kotiin vietäväksi. Tänä vuonna kirja on Johanna Witickin Oravalaakson tarinat: Ossi ja Titityy. Kirja soveltuu 3. – 4. luokkalaisille. Kirjan voi lunastaa Pipsa Possun iloisesta kahvilasta, osastonumero 7 f100.

 

Heurekan Sähköä ilmassa! -tiedeshow

Virtaa oppitunneille! Heurekan Sähköä ilmassa! -tiedeshow 

Heurekan Sähköä ilmassa! -tiedeshow tuo näkymättömän sähkön ilmiöt hauskalla ja interaktiivisella tavalla käsinkosketeltaviksi ja ymmärrettäviksi. 20-minuutin mittaisen esityksen aikana tutustutaan niin sähkön perusasioihin kuin katsellaan ilmiöitä vähän vähemmän perinteisistä näkökulmistakin. Esitys sopii varhaiskasvatuksen ja alakoulun ryhmille ja on tilattavissa myös paikan päälle oppilaitoksiin.

 

HSY:n viemärietiketti ja kakkakoris

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kertoo osastollaan:

  • miksi roskat on tärkeä lajitella ja miten ne lajitellaan
  • mitä viemäriin saa ja ei saa laittaa (eli viemärietiketti)

Osastolla voit testata lajittelutaitosi pelaamalla kakkakorista tai kokeilla onneasi aktiviteetissa, missä voitat palkinnoksi esimerkiksi puuhakirjan.

  • HSY:n osasto on myös mukana messusuunnistuksessa

Tule pelaamaan HSY:n kakkakorista!  

Pelissä opitaan leikin kautta, mitä viemäriin saa laittaa ja miten jätteitä lajitellaan. Pelaajan tehtävänä on miettiä vessassa ja keittiössä syntyville jätteille oikea paikka ja heittää ne sinne. Mukana on tietenkin leikkikakka ja -pissa! Peliä voi pelata pienessä tiimissä tai yksin.

Messuseikkailu ja aarrejahti

Seikkaile Lapsimessujen läpi kartan avulla ja tutki ympäristöäsi – löydätkö perille? 

Tapahtumassa mukana koululaisten leikkimielinen messuseikkailu, jossa suunnistetaan kartan avulla mukana olevien yritysten pisteille ja suoritetaan tehtäviä.

Ilmoita luokkasi mukaan ja vietä hauska päivä tutkien ja seikkaillen!

Luokkaretkipäivä on suunnattu etukäteen ilmoittautuneille luokille. Ilmoittautuminen on sulkeutunut 10.4.2024. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään saapumisohjeet sähköpostiin.

Tilaa tapahtuman uutiskirje, ja kuule jatkossakin lisää Lapsimessujen tapahtumasisällöistä.

Tilaa uutiskirje

Ohjeita saapumista varten

Saapuminen Messukeskukseen

Suosittelemme saapumaan ensisijaisesti Messukeskuksen eteläiseltä sisäänkäynniltä, jos aiotte jättää takit narikkaan.

Myös muut Messukeskuksen sisäänkäynnit palvelevat ryhmiä, mikäli vaatesäilytystä ei tarvita.

Tapahtuma on auki perjantaina 19.4. klo 9–18.

Lue lisää

Sisäänpääsy

Ryhmän sisäänpääsy tapahtuu luovuttamalla etukäteen täytetty lomake sisäänkäynnillä. Lomake on toimitettu yhteyshenkilöille saapumisohjeiden yhteydessä. Tulostathan, ja otat lomakkeen mukaan pe 19.4.2024 Lapsimessuille. Vain täytetty lomake toimii ryhmän pääsylippuna.

Maksuton naulakkopalvelu (rajoitettu määrä säilytystilaa)

Ilmoittautuneille ryhmille on varattu rajoitettu määrä maksutonta vaatesäilytystilaa Messukeskuksen eteläisestä narikasta, joka sijaitsee sisääntuloaulassa (Messuaukio 1).

Ruuhkien vuoksi nopein tapa päästä tutustumaan tapahtumaan on ohjeistaa ottamaan omat reput/laukut mukaan ja säilyttää ulkovaatteet repussa vierailun ajan. 

Mikäli käytätte muuta kuin koululais-/päiväkotiryhmille varattua narikkaa, on naulakkopalvelun ryhmähinta 30 € (koululaisryhmä peruskoulusta tai sitä nuoremmat, max. 30 oppilasta). Narikkapalvelun voi maksaa käteisellä ja kortilla suoraan naulakkoon tai maksusitoumuksella (lisätään laskutuslisä) Messukeskuksen sisäänkäyntien kassoilla.

Naulakkopalvelun käytön nopeuttamiseksi suosittelemme pakkaamaan ryhmän takit yhteen isoon kassiin, esim. Ikea-kassiin, jonka voitte luovuttaa henkilökunnalle säilytykseen. Kasseja on rajoitettu määrä tarjolla eteläisessä narikassa.

Eväsalue

Mikäli tuotte mukana omat eväät,  löydätte tapahtumasta eväsalueen osastolta 6r70. Messukeskuksen lukuisat ravintolat palvelevat teitä myös tapahtuman aukioloaikoina.

Muut asiat

Sovittehan osallistumiseen liittyvät pelisäännöt kuten mm. messuilla kulkeminen, käyttäytyminen, kohtaamispaikat ja tapahtumasta poistumisen ryhmänne kanssa etukäteen. Mikäli joku ryhmästänne on hukassa, ottakaa yhteyttä hallin 6. infopisteeseen.

Tutustu lapsimessujen ohjelmaan