Skip to content

Lastenhuone – leikkien, pelien ja satujen koti

Lastenhuone muuttuu lapsen kasvaessa usein moneen otteeseen. Sisustus kannattaakin jo alunperin suunnitella niin, että se kestää aikaa. Vaihtoehtoja lastenhuoneen sisustukseen on paljon, mutta muutama asia on hyvä pitää mielessä huonetta suunnitellessa. Laadukkaat ja huolella valitut huonekalut ovat sekä taloudellisesti että ekologisesti hyvä valinta. Ne kestävät kulutusta ja palvelevat parhaassa tapauksessa aina vauvaiästä pikkulasten arkeen ja koululaiseksi asti. Huonekalujen on viisasta olla säädettävää mallia, jolloin niitä voidaan säätää ja käyttötarkoitusta muuttaa lapsen kasvaessa.

Erityisesti pienemmille lapsille tarkoitettu lastenhuone on hyvä pitää väljänä, jotta leikeille ja peleille jää tilaa. Pehmeä, helposti puhdistettava matto sopii hyvin leikkitilan alustaksi. Lisäksi lukunurkka tai muu rauhoittumispaikka palvelee huoneessa sekä lasta että vanhempaa. Tähän paikkaan lapsen kanssa voidaan mennä yhdessä vaikkapa lukemaan kirjaa, kuuntelemaan musiikkia tai juttelemaan. Lapsi oppii myös itse käyttämään paikkaa lukuhetkeen tai muuhun rauhoittumiseen.

Yksi lastenhuoneen tärkeimmistä kalusteista on sänky. Erilaisten sänkyvaihtoehtojen tutkimiseen kannattaa käyttää aikaa. Haluatteko kerrossängyn, parvisängyn vai säädettävän sängyn? Tuleeko sängyssä olla joustinpatja, vaahtomuovipatja vai kenties futonpatja? Laatuun kannattaa panostaa.

Lastenhuone on usein pullollaan leluja, kirjoja ja pelejä. Säilytystilan huolellinen suunnittelu säästää aikaa ja vaivaa jatkossa, kun huoneen siistinä pitäminen on vaivatonta. Säilytysratkaisuista voi tehdä mielikuvituksellisia ja hauskoja. Näin siivoamisesta voi tulla lapselle hauska osa leikkiä. Tyypillisiä säilytysratkaisuja ovat sängyn alle työnnettävät säilytyslaatikot, erilaiset hyllyt ja kaapit sekä säilytysjakkarat.

Lastenhuoneen suunnittelussa ja toteuttamisessa lasten omat mielipiteet on syytä ottaa myös huomioon. Oma huone on lapselle iso asia. Mieleisillä huonekaluilla ja väreillä huoneesta tulee lapselle mukava ja turvallinen paikka. Jälkikasvun hyvästä mielikuvituksesta voi myös olla hyötyä esimerkiksi säilytysratkaisujen keksimisessä.

Lapsimessut tarjoavat erilaisia, mielenkiintoisia vaihtoehtojen lastenhuoneen kalustukseen ja muuhun sisustukseen. Tule hakemaan messuilta inspiraatiota, arkea helpottavia ratkaisuja ja ammattilaisten vinkkejä sisustuspuuhaan! Liity messuklubiin, niin saat tarjoukset ja tiedot messuista ensimmäisenä!

Tutustu tapahtumaan  Liity messuklubiin