Kirja käteen -tempaus Lapsimessuilla avaa ovia lukemisen maailmaan

Lapsimessujen yhteydessä järjestettävä Hupicon -tapahtuma tukee lasten lukemisharrastusta järjestämällä Kirja käteen -tempauksen messuilla. Tempaus järjestetään yhteistyössä Otavan ja Lukuliikkeen kanssa. Tarkoituksena on tuoda lukemista esiin mukavana harrastuksena kouluikäisille, sillä vaarana on, että tänä vuonna koulunsa aloittaneista ekaluokkalaisesta joka kymmenes ei tilastojen valossa oppisi peruskoulun aikana lukemaan kunnolla. Kiinnostus ja innostus lukemiseen on vähäistä. Siksi tarvitaan Kirja käteen -tempausta!

Tule viettämään rentoa aikaa kuunnellen ja lueskellen!

Kirja käteen -alue on rento keidas Hupicon -lavan vieressä. Lavalla nousee muun muassa lasten ja nuorten lempikirjailijoita. Teemat liikkuvat luontevasti kouluikäisten lemppariaiheissa, kuten pelaaminen, tubetus, omin käsin kyhäily ja aikuiseksi kasvaminen. Ohjelmalavan vieressä on Lukualue, jolla voi lepäillä ja lueskella. Lukualueella tehdään myös 300 minuuttia ääneen lukemista -haaste ja perjantaina alueella järjestetään sanataide workshoppeja. Tule sinäkin paikalle lukemaan!

Lukemiseen innostavan tempauksen tarkoituksena on tukea äidinkielen tuntien oppeja ja lisätä kouluikäisten kiinnostusta lukemiseen digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

Yritys, haluaisitko olla esillä Kirja käteen! -kampanjassa?
Jätä yhteydenottopyyntö myyjällemme!

Lukualueen ohjelmapisteitä

Mediakasvatuskeskus Metka ry:n pisteellä tutustutaan tarinankerronnan ja teknologian yhdistämiseen. Pisteellä voi luoda oman kertomuksen animaation keinoin!

Sanataidereitti Matkalla Runomaahan on tarkoitettu kouluikäisille lapsille. Reitin voi suorittaa yksin tai kaverin – myös opettajat voivat tutustua reittiin ja osallistua tehtävien tekoon oppilaiden kanssa. Tehtävien jälkeen matka jatkuu Runomaahan, jossa runoilijat Irina Javne ja Lea Kalenius opastavat, miten sanat kääntyvät runoiksi.

Lukualueella on myös mahdollisuus opiskella luovaa kirjoittamista Runopakka-korttien avulla. Korttien yli sata harjoitusta saavat tarttumaan kynään ja aistimaan maailmaa kuin runoilija.

Kirjanvaihtopisteellä vanhojen ja tarpeettomien lasten ja nuorten kirjojen vaihtaminen onnistuu helposti. Tuo omat tarpeettomat kirjasi pisteelle ja ota halutessasi pisteeltä itsellesi uudet tilalle.

Kirjastoauton luona voi hengähtää ja hakea lukuvinkkejä!

Katso tarkemmat tiedot lukualueen ohjelmasta