Skip to content

Lapsimessut

19.–21.4.2024

pe 19.4. klo 9-18
la 20.4. klo 9-18
su 21.4. klo 9-17

Messuilla 2023: inspiraatiota, asiantuntijoita ja yhteisiä hetkiä!

Ohjelma

Mukana olevat yritykset

Hauskaa tekemistä ja aktiviteetteja koko perheelle

Tutustu aktiviteetteihin

Maailma tarjoaa tänä vuonna entistä enemmän leikkiä, aktiviteettejä ja liikunnan riemua! Pomppulinna-aluekokonaisuus on tuplasti isompi kuin viime vuonna.

Lue lisää

Mukana mm. Ilmavolttipatja, temppu- ja esteradat, pomppulinna, palloilualue ja kasvomaalauspiste!

Lue lisää

Liikennekaupungissa lapset saavat liikenneopetusta ja pääsevät polkuautoilemaan.

Lue lisää

Jumppahetkessä liikutaan hassusti ja innostavasti erilaisten eläinten tavoin. Jumppa sopii kaikenikäisille.

Lue lisää

Prinsessat Lumikuningatar ja Jääprinsessa ovat matkanneet pohjoisesta valtakunnastaan Lapsimessuille etsimään kuuluisaa sadun taikaa! Esityksen aikana koko perhe voi osallistua prinsessojen kanssa hauskanpitoon!

Lue lisää

Satuhahmokulkue kulkee läpi hallin Vekarat-lavalle saakka. Hahmoja voi tulla moikkaamaan ja ottamaan kuvia.

Lue lisää

Skeittikoulussa opetetaan skeittauksen alkeet. Lisäksi tarjolla on skeittinäytös.

Lue lisää

Mukana mm. maailman pienin sähkökitara ja joka kodin rakettikoulu.

Lue lisää

Lumikuningatarta ja Jääprinsessaa voi tulla tapaamaan Sadun taikaa -esityksen jälkeen! Prinsessat jakavat kaikille prinsessojen fanikortin.

Lue lisää

Mielenkiintoisia puheenvuoroja & vinkkejä

Miten uuden JokaLapsi pedagogisen työkalun avulla tuetaan jokaisen lapsen ja jokaisen perheen osallisuutta, inkluusiota, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta rakentavan dialogin avulla varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen arjessa?

Lue lisää

Pikku Kakkosesta tuttu suosikkihahmo Pikkuli-tarinat on tutkimusten mukaan iso osa lapsen tunnetaitojen tukemista. Miten Pikkulia voi hyödyntää kotona?

Lue lisää

Tartumme helposti ''kovaan kolmikkoon'' uhkailuun, kiristykseen ja lahjontaan hankalan tilanteen tullessa lapsen kanssa. Tiia käsittelee positiivista kasvatusta konfliktitilanteiden ratkaisijana.

Lue lisää

Raisa käsittelee luennolla ystävyys- ja läheisyystaitoja. Miten puuttua kahnauksiin ja päästä lähelle?

Lue lisää

Miten lapsen oikeudet toimivat hyvän lapsuuden rakentajina? Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen on kertomassa aiheesta ja taustoittaa lapsen oikeuksien historiaa.

Lue lisää

Pääseekö eläimet taivaaseen? Pastorit Anita Ahtiainen ja Kari Kanala käsittelevät pienten lasten suuria kysymyksiä.

Lue lisää

Hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahti jakaa vinkit energisempään arkeen.

Lue lisää

Fanni-tunnetaitosarjan kirja käsittelee hyvän vanhemman salaisuuksia. Hyvä vanhemmuus ei vaadi tiettyjä tekoja, vaan halua ymmärtää ja tukea alati muuttuvaa lasta ja näihin perehdytään luennolla.

Lue lisää

Fanni-tunnetaitosarjan psykologit Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen käsittelevät luennolla sisarussuhteen merkitystä lapselle ja kuinka sitä voidaan tukea.

Lue lisää

Anna-Riitta Kässi syventyy kysymyksiin, jota lapsen seksuaalikasvatus herättää

Lue lisää

Kehotunnekasvatuksen asiantuntija ja varhaiskasvatuksen opettaja pohtii millaisia kehoon liittyviä asioita on lapsen kehityksen keskiössä

Lue lisää

Imetyksen tuki ry:n puhujat jakavat vinkkejä imetysarkeen perhevapaiden päättyessä

Lue lisää

Elämyksiä & suosikkihahmojen tarinatuokioita

Sateenkaaren väreissä kimmeltävät jättisaippuakuplat tarjoavat maagisen satumaailman ja ikimuistoisen elämyksen!

Lue lisää

Tule tapaamaan suosikkihahmoasi Kirja Käteen -lukualueelle & kuuntelemaan lempitarinoitasi!

Lue lisää

Suosikkihahmot ja lempitarinat Kirja Käteen -lukualueella.

Lue lisää

Kesäiselle lavalle saapuu joukko Beatrix Potterin rakastettuja eläinhahmoja! Tarinan kokonaisuus on täysin uusi, mutta klassikkoa kunnioittava.

Lue lisää

Mahtavia musiikkiesityksiä

Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli sekä Metsämarja ja Antti kutsuvat lapset ja aikuiset mukaan tanssimaan ja laulamaan.
Juhlaprinsessan Lumikuningatar ja Jääprinsessa ovat matkanneet pohjoisesta valtakunnastaan Lapsimessuille etsimään kuuluisaa sadun taikaa ja odottavat innoissaan tapaavansa uusia ystäviä! Mutta mitä se sadun taika oikeastaan edes on ja miltä se näyttää taikka tuoksuu? Tule sinäkin mukaan leikkimään, tanssimaan ja laulamaan pohjoisen prinsessojen kanssa, ehkä voimme löytää yhdessä sadun taian!
Mukana Pikku Myyn jymy-yllätyksessä Muumipeikko ja Pikku Myy.
Jamkids-opet vievät sinut tutustumaan merenalaiseen maailmaan. Elämyksellisestä esityksestämme ei vauhtia puutu – luvassa on soittoa, laulua ja tietysti kultakaloja. Tule mukaan musiikkiseikkailuun!
Iloista musiikkia, loruttelua ja köröttelyä Siina & Taikaradio -Orkesterin tahdissa. Mukana myös Lastenkirkon ja seurakuntien satuhahmoja.
Nupun herkkä ilmaisu ja elämänmakuiset stoorit tuovat ajankohtaista laajennusta siihen, miltä kotimainen uuden aallon hiphop-vaikutteinen musiikki voi kuulostaa nykypäivänä. Nuppu Oinas on tavattavissa lavan vieressä meet & greet tilaisuudessa esityksen jälkeen.
Vauvaperheille suunnatussa riemukkaassa muskarituokiossa heittäydytään musiikin iloon yhdessä kokemalla ja tekemällä. Musiikin maailmassa riittää tutkittavaa niin lapselle kuin aikuisellekin. Tule viettämään vauvasi kanssa hetki musiikin parissa!

Ohjelmaa odottajille

Järjestämme tänä vuonna odottajien aamupäivän! Aamupäivä pitää sisällään brunssin, esiintyjiä ja ohjelmaa erityisesti odottaville äideille. Tutustu ohjelmaan paremmin alla olevasta linkistä.

Odottajan aamupäivä

Osta liput etuhintaan tilaamalla Lapsimessujen uutiskirje!

Tilaamalla uutiskirjeen liityt Lapsimessujen klubiin. Klubilaiset saavat tiedon kaikesta tapahtumaan liittyvästä ensimmäisenä ja nauttivat etuhintaisista tapahtumalipuista sekä yhteistyökumppaniemme ja näytteilleasettajien eduista.

Liity