Skip to content

Me Messukeskuksessa haluamme tehdä osallistumisestasi mahdollisimman helppoa – myös pienten lasten kanssa!

Alta löydät koosteen lapsiperheille suunnatuista messukäyntiä helpottavista palveluista ja alueista. Lapsimessuilta löydät Messukeskuksen tavallisten palveluiden lisäksi myös tapahtuma alueelta muun muassa vaippavarikon, vartioidun vaunuparkin, pesupisteen ja imetyspisteen. Usein kysytyt lasten tarrat ovat jaossa jokaisella sisäänkäynnillä niin kauan, kuin tarroja riittää.

Jos lapsesi katoaa messuhulinaan, raportoi asiasta messuilla kiertävälle lasten etsintäpartiolle. Voit myös ilmoittaa katoamisesta hallin 6 infopisteelle, jonne Lasten etsintäpartio vie löydetyt vipeltäjät.

Tapahtuman kartta

Lastenhoitopaikat

Vaunuparkki:

Vaunuparkki löytyy PomppulinnaMaailman vierestä osastolta 7 a110.

Lastenhoitohuone:

Yleisötapahtumissa palvelee lastenhoitohuone Ylägallerian käytävällä. Lastenhoitohuoneesta löytyy wc-tila myös perheen pienimmille, vaipanvaihtotila ja mikroaaltouuni.

Lastenhoitohuoneessa lapsi on huoltajansa vastuulla, eikä lasta saa jättää valvomatta huoneeseen.

Liberon vaippavarikko:

Tapahtumassa palvelee Liberon vaippavarikko (6s28), josta löytyy vaipanvaihtoon soveltuvia hoitotasoja sekä pesupiste.

Imetyspiste

Maksuton imetyspaikka (6s18), jossa voit syöttää lapsesi rauhassa ja mukavasti. Pistettä emännöivät Imetyksen tuki ry:n koulutetut tukiäidit, joilta saat halutessasi vinkkejä ja tukea imetykseen. Tilasta löytyy pistoke sähköpumppua käyttäville sekä mikro maidon lämmitystä varten. Lastenvaunuja mahtuu rajoitetusti. Pienempi imetyspiste löytyy myös hallista 6 osastolta 6g79.

Vaipanvaihtoon soveltuvia hoitotasoja löydät lisäksi seuraavista paikoista:
  • hallin 2 inva-WC
  • hallin 6 naisten WC Balconyn alla
  • halli 7 miesten WC, naisten WC ja inva-WC
  • Alagalleria, pohjoinen sisäänkäynti miesten WC, naisten WC sekä inva-WC
  • Gallerian 2. krs, miesten WC, naisten WC ja inva-WC

Kaikissa WC-tiloissa on myös potta.

Kantorepun lainaaminen

Messuille saapuessasi voit lainata kantoreppua maksutta Lastenmessuilla vierailusi ajaksi. Voit lainata kantoreppua Najell osastolta numero 6n41.

Itäinen sisäänkäynti ja lisäpalvelut kartalla

Tapahtumassa on käytössä myös Messukeskuksen itäinen sisäänkäynti, jota suositellaan erityisesti rattaiden ja vaunujen kanssa kulkeville. Itäiseltä sisäänkäynniltä pääset suoraan messualueelle kulkematta portaiden, hissien tai liukuportaiden kautta.

kulku Rautatieläisenkatua pitkin hotellin ohi ja käänny vasemmalle alas
Tule sisään Messukeskukseen Itäisen sisäänkäynnin kautta

Video: Näin toimit kassalla lasten ja rattaiden kanssa

 

Allergiainfo

 

Lapsimessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös Lemmikkimessut Helsinki -tapahtuma hallissa 1-3. Tapahtuma-alueella on laajasti erilaisia lemmikkieläimiä, kuten kissoja, koiria ja pienjyrsijöitä. Lapsimessujen puolella ei ole eläimiä.

Allergiaherkimpien kannattaa huomioida eläinten läsnäolo messukäyntiä suunnitellessa.

Perjantaina Lemmikkimessut ovat kiinni ja hallia rajaavat seinät alhaalla, mutta Lemmikkimessujen alueella liikkuu jo lemmikkieläimiä. Tämä on kuitenkin allergiaturvallisin päivä.

Katso myös

esteetön messukeskus