Pienoismallit ovat tarkkuutta vaativa harrastus, joka vie mukanaan

Pienoismallit vaativat harrastajilta usein myös pitkäjänteisyyttä ja tarkkuutta, mutta samanaikaisesti tässä harrastuksessa pääsee oivasti näkemään oman käden jäljen sekä sen kehityksen.

Pienoismalleissa voi myös kilpailla ja lajilla on omat yhdistykset ja foorumit joiden kautta on helppo tutustua muihin pienoismalliharrastajiin. Tsekkaa myös HupiConin pienoismallinäyttely- ja kisa.

HupiConissa pääset tutustumaan pienoismalliharrastukseen ja sen monimuotoisuuteen sekä näytöksissä että osastoilla. Lisäksi HupiConista voit myös ostaa pienoismallitarvikkeita.

Pienoismallit koukuttavat tekemään aina vain yksityiskohtaisempaa ja tarkempaa jälkeä

Yhdestä junasta se helposti lähtee ja lopulta voit päätyä tuunaamaan kokonaisia kaupunkeja. Jos olet harkinnut esimerkiksi junaratojen rakentamista, niin HupiConista löydät upeat esimerkit ja hyvät vinkit siihen mistä kannattaa aloittaa.

Konkariharrastajille kerrottakoon, että esillä on mm. suuria G-mittakaavan (1:22,5) ja 1-mittakaavan (1:32) junakalustoa. Pöydillä on ajossa myös Märklinin ja Fleischmannin H0-mittakaavan (1:87) junia. Lisäksi esittelyssä on myös itse tehdasalustalle rakennettuja kotimaisia veturi- ja vaunumalleja.

Alueella tarjolla myös Märklin H0 vetureiden huoltoa!

Yhden veturin huolto ilmainen/asiakas, vain tarvittavat varaosat veloitetaan.

 

Kuin oikea satama, mutta pienoiskoossa

Satamassa maata siirretään ja rekkoja lastataan aivan kuten oikeassakin satamassa, mutta operaattorina toimivat upeat uskomattoman yksityiskohtaiset pienoismallit. Tule tutustumaan satama-alueeseen ja seuraamaan vilkasta työmaata sekä toinen toistaan hienompien laivojen lipumista.

Katso kaikki ohjelmat ja aikataulut

Winter Jumps -kilpailu, ajotestausta kävijöille ja ajonäytöksiä pienoisautojen ajoradalla!

Winter Jumps on osallistujamäärällä mitattuna Suomen suurin radio-ohjattavienautojen kilpasarja. Luvassa on kovatasoista kilpa-ajoa, kun sarjan neli- ja takavetoluokkien mestaruus ratkaistaan lauantain sekä sunnuntain päätösosakilpailuissa. Perjantai on varattu kuljettajien vapaille harjoituksille, joissa haetaan parhaat säädöt messukeskuksen radalle.

Lajina pienoisautoilu on erittäin tasapuolinen ja mielenkiintoinen. Lajissa kilpaillaan iästä ja sukupuolesta riippumatta samassa sarjassa, ja parhaimmillaan vanhemmat ajavat kilpaa omia lapsiaan vastaan. Muutenkin autojen parissa harrastaminen sisältää paljon yhdessä tekemistä perheen sekä seurakavereiden kanssa.

Aina tasatunnein messukävijät pääsevät testaamaan ajamista puolentunnin ajan. Testiradalla ajot alkavat klo 10.00.
Fullspeed RC Ry:n toteuttamia näytäsajoja on aina puolelta alkean klo 10.30.

Tule Fullspeed RC Ry:n messu-osastolle tutustumaan lajiin sekä kilpailut järjestävään suomen suurimpaan pienoisautoilu seuraan!

 

 

Pienoismalleista kiinnostuneiden kannattaa tsekata myös nämä

  • Palikkatakomo: maailman suurin legokaupunki, näyttely, kauppa ja rakennusalue
  • Puolenkuun pelit osastolla: pelikauppa, demoalue ja miniatyyrien maalausta
Lue lisää

 

Tule seuraamaan huikeita lennätysnäytöksiä!

Lentonäytöksissä radio-ohjattavat pienoismallit ja niiden ohjaajat näyttävät mihin kaikkeen pienet koneet-, dronet ja kopterit taipuvat.

Lennätys tapahtuu rajatulla alueella, joten voit seurata temppuja turvallisesti verkon toiselta puolen.

Katso kaikki ohjelmat ja mukana olevat yritykset