Skip to content

Tervetuloa näytteilleasettajaksi Lapsimessuille!

Aukioloajat
Pe 14.4.2023 klo 9-18
La 15.4.2023 klo 9-18
Su 16.4.2023 klo 9-17

Emessukeskukseen RAKENNUSAIKATAULUT JA SISÄÄNKÄYNNIT

SISÄLLYSLUETTELO

Tammikuussa

Tarkista laskutustiedot

Tarkista laskutustietojen ajantasaisuus eMessukeskuksessa Omat tiedot –sivulla 14.1.2023 mennessä.

Ilmoita mahdolliset korjaukset asiakaspalvelu@messukeskus.com

Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä.

Ehdota ohjelmaa

Onko sinulla kiinnostavaa, ajankohtaista tai viihteellistä ohjelmaa, jonka haluat esittää messuyleisölle? Voit ehdottaa ohjelmaa 20.1.2023 mennessä tuottaja Nea Helenius, nea.helenius@messukeskus.com.

 

Varaa majoitus etuhintaan

Majoitu mukavasti tapahtuman aikana Messukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellissa. Näytteilleasettajana saat huoneesi erikoishintaan, 11 prosentin alennuksella päivän hinnasta!
Tee huonevaraus ajoissa, sillä hotelli on erittäin suosittu tapahtumien aikaan! Lue lisää ja tee varaus: https://messukeskus.com/hotelli-naytteilleasettajille/

Helmikuussa

Päivitä yritysprofiilisi

Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa. Ilmoita näkyvyysnimi 28.02.2023 mennessä ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa.

Ohje yritysprofiilin päivittämiseen

 

Ilmoita alanäytteilleasettajat

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään 28.2.2023, ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen.

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. Tässä tapahtumassa alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 390 € + alv.

 

Kutsu kävijöitä messuille

Lähetä lippuja eMessukeskuksen Lähetä eLippuja yleisökävijöille -sivun kautta viikosta 3 alkaen. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.

Mikäli haluat vaihtaa kaikki tai osan osastoon sisältyvistä eLipuista printtilipuiksi, ilmoitathan siitä 24.3 mennessä: asiakaspalvelu@messukeskus.com

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksusta eMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti. Postitamme printtiliput 1.3. – 24.3. välisenä aikana. Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.

eMessukeskus

 

 

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa lisää. Kun teet tilaukset 10.03.2023 mennessä, saat tuotteet edullisimmin. Säästä ja tilaa ennakkoon!

11.03.2023 hinnat nousevat 20 %

25.03.2023 hinnat nousevat 50 %

07.04.2023 hinnat nousevat 100 %

Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com

Vakiokorkeuden 250 cm ylittävät rakenteet ovat mainostilaa, josta laskutetaan vähintään 450 €. Kaksikerrosrakenteissa toisen kerroksen pinta-alasta laskutetaan 50 % paikanvuokrasta. Yli 250 cm korkeat rakenteet on hyväksytettävä Messukeskuksen teknisellä neuvojalla 45 päivää ennen tapahtumaa. Toimitathan tiedot viimeistään 45 päivää ennen näyttelyn alkua eMessukeskuksen kautta tai lähettämällä piirroksen osoitteeseen osastopalvelut@messukeskus.com.

Messukeskuksen rakentamisohjeet

 

Tilaa design osastosuunnittelu ja -toteutus tai valmis osastoratkaisu

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus.

Tutustu ja tilaa

 

Maaliskuussa

Toimita otsalautateksti tai logo

Jos olet ostanut osastoratkaisun otsalaudalla, muistathan toimittaa otsalautatekstin tai logon osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 14.3.2023. Tämän jälkeen tulleista muutoksista veloitamme normaalin hinnaston mukaisesti.

Aineisto-ohje

Ilmoita osasto-ohjelmasta

Onko osastollanne ohjelmaa messujen aikana? Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassa Kerro ohjelmastasi niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.

eMessukeskus

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi.

MEDIAPANKKI MARKKINOI OSALLISTUMISTASI HYÖDYNNÄ MARKKINOINTIAINEISTOJA

 

 

Huomioi median edustajat, bloggaajat ja somevaikuttajat

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Tavoita media ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä.

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta.

Tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, puh. +358 50 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com.

Tunnetko tuotteitasi koskevat vaatimukset? Käy testaamassa ja treenaa itsestäsi asiantuntija!

Messuilla myytävien ja jaettavien tuotteiden tulee täyttää Suomen lainsäädännön mukaiset turvallisuus- ja merkintävaatimukset. Esimerkiksi pienten lasten leluista ei saa irrota tukehtumisvaaraa aiheuttavia osia, eikä pienten lasten vaatteissa saa olla pitkiä naruja ja nyörejä kaulan, pään tai rinnan yläosan alueella. Lisäksi tuotteiden merkinnät pitää olla suomeksi ja ruotsiksi.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Tukes, on perustanut Tunnen tuotteeni -palvelun sinulle, joka haluat tuntea tuotteitasi koskevat vaatimukset ja varmistaa, että tuotteesi täyttävät ne. Palvelussa oleva oppimisympäristö on kaikille avoin. Palvelussa voit suorittaa tenttimällä Tunnen tuotteeni -merkin, jota voit käyttää markkinoinnissa osoituksena yrityksesi vastuullisuudesta. Sillä kerrot asiakkaillesi, että todella tunnet tuotteesi.

Lapsimessujen näytteilleasettajille on koottu oma sivu, jonka kautta pääset helposti tutustumaan messujen tuotevalikoimaa koskeviin vaatimuksiin. Sivun kautta pääset tutustumaan myös koko sivuston sisältöön. Älä siis jää pohtimaan, vaan käy kurkkaamassa: Lapsimessuosio Tunnen tuotteeni -palvelussa Lapsimessuosio Tunnen tuotteeni-palvelu

Huhtikuussa

Rakennus- ja näyttelyaikaiset kulkuluvat

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville.

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt näytteilleasettajan kulkuluvat ovat maksullisia. Hinta: 10,48 euroa / kpl + alv 24%. Rakentajan kulkulupa on maksuton.

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti:

alle 6 m2 osastoon 3 kpl

6-10 m2 osastoon 5 kpl

12-21 m2 osastoon 10 kpl

24-36 m2 osastoon 15 kpl

40-50 m2 osastoon 20 kpl

yli 50 m2 osastoon 25 kpl

Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan.

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut Compass Groupin kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.

sähköisen kulkuluvan lähettämisohjeet

Tilaa osastotarjoilut ja lounaslipukkeet

Tilaa osastollesi tarjoilut ja henkilökunnallesi lounaslipukkeet etukäteen, viimeistään 4 päivää ennen tapahtuman alkua.

Lue lisää ja tee tilaus

Näytteilleasettajien taukotilat ja ravintolapalvelut

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta.

Näytteilleasettajien taukotilassa voit nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Buffetlounas tarjoillaan Platta-ravintolassa Messukeskus Siiven ensimmäisessä kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja Messutoimistosta, Eat & Meet -ravintolasta (Ylägalleriassa) tai Stop & Shop -kioskista (Alagalleriassa).

 

 

 

Pysäköinti

Koko Messukeskuksen alue on maksullista pysäköintialuetta, myös sisätilan messuhallit. Pysäköinti on ilmainen tunnin (60 min) lastaus-, rakennus- ja purkutöihin. Alle 60 min alueella ollut tavarantuoja voi ajaa ulos alueelta maksamatta pysäköinnistä. Jos tavaran purkaminen vie enemmän kuin 60min, tulee maksaa pysäköintimaksu. Muistathan ajaa ulos samaa reittiä kuin tulit, jotta puomiton pysäköintijärjestelmä rekisteröi auton. Lisätietoja pysäköinnistä ja maksuista

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark.

Katso hinnat ja lue lisää pysäköinnistä

Huolehdi oman osastosi turvallisuudesta

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille.

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen Tuotteet ja palvelut -sivuilla. Valitse ensin tapahtuma ja tämän jälkeen tuotekategoria Turvallisuuspalvelut.

Tavaratoimitukset messuosastolle

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin:
Messukeskus / Messutapahtuman nimi
Näytteilleasettaja, osastonumero
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

Lue lisää

Messutoimisto

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.

Katso aikataulut ja sisäänkäynnit

 

Satuhahmokulkue joka tapahtumapäivänä klo 10 ja klo 14

Lapsimessuilla järjestetään tänäkin vuonna huippusuositut satuhahmokulkueet kaikkina messupäivinä klo 10.00 Kasvulavalle  ja klo 14.00 Vekarat-lavalle. Kulkue on odotettu ja toivottu ohjelmanumero messuilla niin pienten kuin vähän suurempienkin messukävijöiden keskuudessa.

Mikäli osastollanne on messuilla maskotti tai satuhahmo, mikset toisi häntä mukaan myös satuhahmokulkueeseen!

Kulkue starttaa joka päivä klo 10.00 ja klo 14.00 halliin 6 johtavien portaiden juurelta, huolto-oven 6.12 edestä. Messujen henkilökunta ohjaa kulkuetta ja auttaa jonon muodostuksessa. Kulkue pysähtyy muutaman kerran vilkuttamaan lapsille. Satuhahmolla voi olla myös  oma saattaja. Tämä on suositeltavaa, jos puvussa on hankala liikkua. Mikäli puvussa on erittäin hankala kävellä niin voi myös tulla mukaan vasta kun kulkue saapuu lavalle.

Vekarat-lavan takaosassa on satuhahmojen pukeutumistila, joka on käytössä satuhahmoasun vaihtamista varten.  Sisäänkäynti on huolto-ovea 6.6 vastapäätä. Pukutilaan voi jättää hahmon puvun tapahtumaviikonlopun ajaksi. Pukutilassa ei ole valvontaa eli puvut jätetään omalla vastuulla. Vekarat -lavan takana on myös lavan oma pukutila, mutta toivomme, etteivät satuhahmot käytä sitä pukutilaa. Lavan  takatilassa on paljon lapsia ja heiltä voi mennä keskittyminen omaan esitykseen, jos näkevät lempihahmonsa.

Kulkue kestää kokonaisuudessaan maksimissaan noin 20 min. Satuhahmonne voi osallistua kulkueeseen kaikkina päivinä tai vain joinakin messupäivinä. Kulkueeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Satuhahmokulkue

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

+358 40 450 3250
yrityspalvelu@messukeskus.com

 

Anna palautetta sivusta >>

Ethän jätä tukipyyntöjä palautelomakkeen kautta. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.