Skip to content

Tervetuloa näytteilleasettajaksi Lapsimessuille!

Aukioloajat
Pe 19.4.2024 klo 9-18
La 20.4.2024 klo 9-18
Su 21.4.2024 klo 9-17

Emessukeskukseen RAKENNUSAIKATAULUT JA SISÄÄNKÄYNNIT

Hyödynnä valmiit markkinointimateriaalit!

Olemme koonneet  tapahtuman näytteilleasettajille ja kumppaneille valmiit markkinointimateriaalit, joita voi käyttää vapaasti oman osallistumisen markkinoimisessa.

Valmiit markkinointimateriaalit

SISÄLLYSLUETTELO

Tammikuussa

Tarkista laskutustiedot

Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen yrityspalvelu@messukeskus.com 19.1.2024 mennessä.

Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä.

Ehdota ohjelmaa

Onko sinulla kiinnostavaa, ajankohtaista tai viihteellistä ohjelmaa, jonka haluat esittää messuyleisölle? Voit ehdottaa ohjelmaa eMessukeskuksessa kohdassa Ohjelma tai lähettämällä viestin tuottaja Miia Valenko, miia.valenko@messukeskus.com  29.2.2024 mennessä.

Ohjelmaa voi ehdottaa yhteensä viidelle eri lavalle:

 • Kasvulava – tietoiskulava aikuisille
 • Vekarat-lava – ohjelmaa lapsille
 • Teatterilava – teatteriesityksiä
 • Sporttilava – lajiesittelyä, esityksiä, haastatteluja
 • Ohjelmahuone Pienokainen – ohjelmaa vauvoille ja raskaana oleville

Varaa majoitus etuhintaan

Majoitu mukavasti tapahtuman aikana Messukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellissa. Näytteilleasettajana saat huoneesi erikoishintaan, 11 prosentin alennuksella päivän hinnasta!
Tee huonevaraus ajoissa, sillä hotelli on erittäin suosittu tapahtumien aikaan! Lue lisää ja tee varaus: https://messukeskus.com/hotelli-naytteilleasettajille/

Helmikuussa

Päivitä yritysprofiilisi

Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa kohdassa Markkinoi osallistumistasi. Ilmoita näkyvyysnimi 28.02.2024 mennessä ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa.

Ohje yritysprofiilin päivittämiseen

Ilmoita alanäytteilleasettajat

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään 28.2.2024, ja varmista näkyvyys kävijöille tapahtumassa jaettavassa messuinfossa. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen.

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. Tässä tapahtumassa alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 440 € + alv.

Kutsu kävijöitä messuille

Lähetä lippuja eMessukeskuksen  Kutsu asiakkaasi -sivun kautta viikosta 3 alkaen. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.

Mikäli haluat vaihtaa kaikki tai osan osastoon sisältyvistä eLipuista printtilipuiksi, ilmoitathan siitä 24.3 mennessä: asiakaspalvelu@messukeskus.com

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksusta eMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti. Postitamme printtiliput 1.3. – 24.3. välisenä aikana. Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.

eMessukeskus

Lisänäkyvyysmahdollisuus Lapsimessujen näytteilleasettajille – vaikuttajatilaisuus, Odottajan aamupäivä, Messuseikkailu

Järjestämme Lapsimessujen yhteydessä paljon oheisohjelmaa messuosallistumiseen liittyen. Tällä kyselyllä tiedustelemme yritysten halukkuutta osallistua mukaan ja saada lisänäkyvyyttä vaikuttajien uutuustuotekassiin, lasta odottavien vanhempien tuotelahjakasssiin tai Lapsimessujen messuseikkailuun.

 • Vaikuttajatilaisuus pe 22.3. 
  Järjestämme Lapsimessujen vaikuttajille oman ennakkoinfotilaisuuden Kevätmessujen yhteydessä. Kerromme Lapsimessujen sisällöstä ja uutuuksista sekä jaamme n. 50 kutsutulle uutuustuotekassin. Mikäli et voi jakaa tuotteitasi näin suuria määriä, voit ehdottaa sitä arvottavaksi vaikuttajatilaisuudessa.
 • Odottajan aamupäivä la 20.4.
  Lapsimessujen lauantaina järjestetään jälleen Odottajan aamupäivä, jossa on monipuolisesti ohjelmaa lasta odottaville vanhemmille. Tänä vuonna Odottajan aamupäivään osallistuvat vanhemmat saavat tuotelahjakassin, jossa on tuotteita tai lahjakortteja odottajalle tai heidän tuleville vauvoille. Molempiin tuotelahjoihin voi ehdottaa myös kassia, johon voimme pakata tuotelahjat.

Tule mukaan Lapsimessujen Messuseikkailuun!

Järjestämme myös tänä vuonna suositun messuseikkailun, jossa perheet suunnistavat näyttelyalueella keräten leimoja karttaan. Leiman saa Messuseikkailussa mukana olevan yrityksen osastolla suorittamalla yrityksen määrittelemän aktiviteetin tai kysymykseen vastaamalla. Seikkailukartan palauttaneiden kesken arvotaan mukana olevien yritysten palkintoja. Ehdota mukaan yritystäsi!

Vastaathan tähän >> kyselyyn viimeistään pe 29.2. Valittujen tuotteiden edustajiin otetaan yhteyttä mahdollisimman pian ilmoittautumisen päätyttyä, minkä jälkeen lähetysaikaa jää riittävästi molempiin kasseihin, joko samassa paketissa tai erikseen.

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa tuotteita ja palveluita. Kun teet tilaukset 9.3.2024 mennessä, saat tuotteet edullisimmin. Säästä ja tilaa ennakkoon!

10.03.2024 hinnat nousevat 20 %

30.03.2024 hinnat nousevat 50 %

12.04.2024 hinnat nousevat 100 %

Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com

Vakiokorkeuden 250 cm ylittävät rakenteet ovat mainostilaa, josta laskutetaan vähintään 450 €. Kaksikerrosrakenteissa toisen kerroksen pinta-alasta laskutetaan 50 % paikanvuokrasta. Yli 250 cm korkeat rakenteet on hyväksytettävä Messukeskuksen teknisellä neuvojalla 45 päivää ennen tapahtumaa. Toimitathan tiedot viimeistään 45 päivää ennen näyttelyn alkua lähettämällä piirroksen osoitteeseen osastopalvelut@messukeskus.com.

Messukeskuksen rakentamisohjeet

Tilaa design osastosuunnittelu ja -toteutus tai valmis osastoratkaisu

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus.

Tutustu ja tilaa

Markkinoinnin yhteislähdöt

Suuren ilmiön luomisessa tapahtuman ympärille onnistumme parhaiten yhdessä! Kävijät tulevat messuille juuri teidän upeiden näytteilleasettajien takia. Siksi haluamme kertoa suurelle yleisölle, mitä ainutlaatuisia tuotteita ja palveluita teillä on tarjolla ja miksi kävijä saapuisi messuilla juuri teidän osastollenne?  Osallistu siis mukaan viestimään Lapsimessuista yhteisen aikataulun mukaisesti — tehdään tästä koko toimialan tapahtuma, josta ei voi olla poissa!  Olethan mukana kertomassa seuraajillesi Lapsimessuista ja osallistumisestanne sekä varmistamassa, että kohderyhmäsi saa kaiken oleellisen tiedon osastonne tapahtumista ja tapahtuman ajankohdasta! Laita yhteislähtöjen päivämäärät ylös kalenteriisi. Muistutamme päivämääristä vielä lähempänä näytteilleasettaja-kirjeissä.

29.2.2024 Tietoisuuden rakentaminen

21.3.2024 Kiinnostuksen herättäminen: syyt miksi tulla

12.4.2024 Aktivointi tapahtumaan

Laitetaan somet ja uutiskirjeet laulamaan! Valmiit markkinointimateriaalit täällä >> 

Maaliskuussa

Graafisten aineistojen toimittaminen

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 19.3.2024. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

 • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
 • Otsalautatekstit/logot
Aineisto-ohje

Ilmoita osasto-ohjelmasta

Onko osastollanne ohjelmaa messujen aikana? Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassa Ohjelma niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne.

eMessukeskus

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi.

MEDIAPANKKI MARKKINOI OSALLISTUMISTASI HYÖDYNNÄ MARKKINOINTIAINEISTOJA

 

 

Huomioi median edustajat, bloggaajat ja somevaikuttajat

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä.

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta.

Tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, puh. +358 50 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com.

Tunnetko tuotteitasi koskevat vaatimukset? Käy testaamassa ja treenaa itsestäsi asiantuntija!

Messuilla myytävien ja jaettavien tuotteiden tulee täyttää Suomen lainsäädännön mukaiset turvallisuus- ja merkintävaatimukset. Esimerkiksi pienten lasten leluista ei saa irrota tukehtumisvaaraa aiheuttavia osia, eikä pienten lasten vaatteissa saa olla pitkiä naruja ja nyörejä kaulan, pään tai rinnan yläosan alueella. Lisäksi tuotteiden merkinnät pitää olla suomeksi ja ruotsiksi.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Tukes, on perustanut Tunnen tuotteeni -palvelun sinulle, joka haluat tuntea tuotteitasi koskevat vaatimukset ja varmistaa, että tuotteesi täyttävät ne. Palvelussa oleva oppimisympäristö on kaikille avoin. Palvelussa voit suorittaa tenttimällä Tunnen tuotteeni -merkin, jota voit käyttää markkinoinnissa osoituksena yrityksesi vastuullisuudesta. Sillä kerrot asiakkaillesi, että todella tunnet tuotteesi.

Lapsimessujen näytteilleasettajille on koottu oma sivu, jonka kautta pääset helposti tutustumaan messujen tuotevalikoimaa koskeviin vaatimuksiin. Sivun kautta pääset tutustumaan myös koko sivuston sisältöön. Älä siis jää pohtimaan, vaan käy kurkkaamassa: Lapsimessuosio Tunnen tuotteeni -palvelussa Lapsimessuosio Tunnen tuotteeni-palvelu

Huhtikuussa

Rakennus- ja näyttelyaikaiset kulkuluvat

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville.

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt näytteilleasettajan kulkuluvat ovat maksullisia. Hinta: 10,89 euroa / kpl + alv 24%. Rakentajan kulkulupa on maksuton.

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti:

alle 6 m2 osastoon 3 kpl

6-10 m2 osastoon 5 kpl

12-21 m2 osastoon 10 kpl

24-36 m2 osastoon 15 kpl

40-50 m2 osastoon 20 kpl

yli 50 m2 osastoon 25 kpl

Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan.

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHo Partners kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.

sähköisen kulkuluvan lähettämisohjeet

Messukeskuksen ravintolapalvelut

NoHo Partners on aloittanut Messukeskuksen ravintola- ja cateringkumppanina 1.7., ja sen myötä tiloihimme on noussut kesän aikana upea kattaus kiinnostavia ravintolabrändejä.

NoHo-kumppanuus tuo yritysasiakkaidemme käyttöön kätevät sähköiset välipala-, juoma- ja lounaslipukkeet. Voit tilata QR-koodein toimivat tuotelipukkeet haluamallesi summalle ja jaat ne sähköpostitse käyttäjille. Lipukkeen QR-koodi toimii maksuvälineenä ravintoloiden kassalla. Lipukkeet laskutetaan käytön mukaan.

Välipala-, juoma- ja lounaslipukkeiden sekä osastotarjoilujen tilaukset tehdään ravintolapalveluiden verkkokaupasta. Luo verkkokauppaan yritystili, mikäli sinulla ei ole sellaista jo aiemmin luotuna. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi tuotteet.

Tästä ravintolapalveluiden verkkokauppaan

 

Lue lisää digitaalisista tuotelippuratkaisuista Tutustu osastotarjoiluvalikoimaan Tutustu NoHo ravintoloiden omaan näytteilleasettaja-sivuun

 

Tavoitat NoHon Messukeskus Restaurants & Event Catering -tiimin näin:

sähköpostitse messukeskus@noho.fi sekä puhelimitse 041 732 3712, avoinna ma–pe klo 9–16.

Näytteilleasettajien taukotilat ja ravintolapalvelut

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta.

Näytteilleasettajien taukotilassa voit nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Buffetlounas tarjoillaan Platta-ravintolassa Messukeskus Siiven ensimmäisessä kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja Messutoimistosta, Eat & Meet -ravintolasta (Ylägalleriassa) tai Stop & Shop -kioskista (Alagalleriassa).

 

 

 

Pysäköinti

Koko Messukeskuksen alue on maksullista pysäköintialuetta, myös sisätilan messuhallit. Pysäköinti on ilmainen tunnin (60 min) lastaus-, rakennus- ja purkutöihin. Alle 60 min alueella ollut tavarantuoja voi ajaa ulos alueelta maksamatta pysäköinnistä. Jos tavaran purkaminen vie enemmän kuin 60min, tulee maksaa pysäköintimaksu. Muistathan ajaa ulos samaa reittiä kuin tulit, jotta puomiton pysäköintijärjestelmä rekisteröi auton. Lisätietoja pysäköinnistä ja maksuista

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark.

Katso hinnat ja lue lisää pysäköinnistä

Huolehdi oman osastosi turvallisuudesta

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille.

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen Tuotteet ja palvelut -sivuilla. Valitse ensin tapahtuma ja tämän jälkeen tuotekategoria Osastopalvelut ja sen alla Turvallisuus.

Tavaratoimitukset messuosastolle

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin:
Messukeskus / Messutapahtuman nimi
Näytteilleasettaja, osastonumero
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

Lue lisää

Messutoimisto

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.

Katso aikataulut ja sisäänkäynnit

 

Satuhahmokulkue joka tapahtumapäivänä klo 10 ja klo 14

Lapsimessuilla järjestetään tänäkin vuonna huippusuositut satuhahmokulkueet kaikkina messupäivinä klo 10.00 Kasvulavalle  ja klo 14.00 Vekarat-lavalle. Kulkue on odotettu ja toivottu ohjelmanumero messuilla niin pienten kuin vähän suurempienkin messukävijöiden keskuudessa.

Mikäli osastollanne on messuilla maskotti tai satuhahmo, mikset toisi häntä mukaan myös satuhahmokulkueeseen!

Kulkue starttaa joka päivä klo 10.00 ja klo 14.00 halliin 6 johtavien portaiden juurelta, huolto-oven 6.12 edestä. Messujen henkilökunta ohjaa kulkuetta ja auttaa jonon muodostuksessa. Kulkue pysähtyy muutaman kerran vilkuttamaan lapsille. Satuhahmolla voi olla myös  oma saattaja. Tämä on suositeltavaa, jos puvussa on hankala liikkua. Mikäli puvussa on erittäin hankala kävellä niin voi myös tulla mukaan vasta kun kulkue saapuu lavalle.

Vekarat-lavan takaosassa on satuhahmojen pukeutumistila, joka on käytössä satuhahmoasun vaihtamista varten. Pukutilaan voi jättää hahmon puvun tapahtumaviikonlopun ajaksi. Pukutilassa ei ole valvontaa eli puvut jätetään omalla vastuulla. Vekarat -lavan takana on myös lavan oma pukutila, mutta toivomme, etteivät satuhahmot käytä sitä pukutilaa. Lavan  takatilassa on paljon lapsia ja heiltä voi mennä keskittyminen omaan esitykseen, jos näkevät lempihahmonsa.

Kulkue kestää kokonaisuudessaan maksimissaan noin 20 min. Satuhahmonne voi osallistua kulkueeseen kaikkina päivinä tai vain joinakin messupäivinä. Kulkueeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Satuhahmokulkue

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

+358 40 450 3250
yrityspalvelu@messukeskus.com

 

Anna palautetta sivusta >>

Ethän jätä tukipyyntöjä palautelomakkeen kautta. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.